Ontdek onze handige
tips & tricks.

Gegevens kwijt? Stop onmiddellijk!

U kent het wel: net die laatste zin geschreven voor dat belangrijke verslag, die beslissende thesis of projectdocument … en uw computer crasht!

We hebben allemaal documenten die ons nog net iets dierbaarder zijn dan andere maar sowieso zal er in bovenstaande situatie flink wat angstzweet of gevloek volgen. Wedden dat u net deze ene keer uw document niet opgeslagen hebt? En nu dus een blue screen, defecte harde schijf of een virus dat zichzelf heeft geactiveerd?

Een gouden raad: start uw computer niet opnieuw op voor u professionele hulp inroept! Er zijn veel mogelijke oorzaken waarom u problemen ondervindt maar vaak kan een expert toch nog ‘verloren’ documenten terugvinden wanneer de computer voor de eerste maal opnieuw opstart.


Serienummers zijn goud waard!

Koopt u een nieuwe computer of ander toestel dan zit daar vaak een plaatje met heel wat serienummers op. Hiermee kunt u bv. uw toestel bij het merk registreren, Windows activeren …

Een gouden tip: neem een foto van deze sticker met serienummers en bewaar die in de cloud of op een ander toestel! Eventueel kunt u dit ook nog uitprinten en samen met uw aankoopfactuur bewaren.

Twee redenen: na enkele maanden gebruik worden deze serienummers vaak onleesbaar en als u achteraf hulp moet inroepen – al dan niet binnen garantie – heeft men vaak een van deze nummers nodig om exact te weten over welk toestel het gaat. Wordt uw toestel gestolen dan kan men het zo soms ook van op afstand onbruikbaar maken of terugvinden.


Geen kat in een digitale zak

“If it sounds too good to be true, it probably is!” Een waarheid als een koe. Maar blijft u even rationeel wanneer u het koopje van de eeuw op internet vindt?

Uiteindelijk zijn er af en toe echt uitzonderlijke koopjes op internet te vinden. En vaak is online vooral heel makkelijk. Maar hoe bent u zeker dat de verkoper betrouwbaar is?

Een gouden raad: doe wat opzoekingswerk als u bij een compleet onbekend merk wil shoppen! Zit er wel degelijk een onderneming achter de site? Vindt u een naam en adres? Zoek het adres op in Google Street View en kijk of het geen postbusadres is. Geef de naam even in de zoekmachine in en zet er het woord ‘klacht’ bij. Zijn er veel relevante negatieve artikels te vinden? Tot slot kunt u ook een mail voor meer informatie sturen. Krijgt u geen antwoord terug dan kunt zich al inbeelden hoe u met een eventuele klacht zal worden behandeld.


"PC-Dokters biedt mij een snelle en deskundige service bij de oplossing van mijn computerproblemen en dit aan een correcte prijs.”


Luc D'Haese,
nam contact op met PC-dokters voor MAC- en netwerkproblemen